top of page
Zoeken

Zeven cd&v-kandidaten op gezamenlijke lijst met Les Engagés in stad Brussel

Les Engagés en cd&v stellen vandaag 49 kandidaten voor die op 13 oktober kandidaat zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in stad Brussel. Op deze lijst prijken zeven kandidaten van cd&v: Mathilde Vermeire is op plaats 4 de hoogst gerangschikte, Vlaams Brusselminister Benjamin Dalle duwt de lijst. Ook voormalig Brussels minister Brigitte Grouwels gooit zich op haar 71ste in deze lokale kiescampagne.



Zoals al eerder bekend gemaakt werd, trekken Les Engagés en cd&v op 13 oktober in stad Brussel met vereende krachten naar de kiezer. Lijsttrekker Didier Wauters en lijstduwer Benjamin Dalle stellen vandaag met trots de volledige lijst voor. De lijst is een bundeling van kandidaten van Les Engagés, cd&v en onafhankelijken – waaronder vijf leden van de burgerlijst "Plan B".


De 49 kandidaten van Les Engagés – CD&V weerspiegelen de culturele, sociale en professionele diversiteit van de Stad Brussel. De profielen variëren van werknemers, zelfstandigen, tot mensen actief in de non-profit sector, de culturele sector en vele anderen.  Al deze kandidaten hebben een gedeelde missie: Brussel durven veranderen.


Mathilde Vermeire is als vierde de eerste cd&v-kandidaat op de lijst. Zij is momenteel eerste opvolger voor de Kamer op de lijst van Les Engagés en de CD&V. Daarnaast is ze ook raadgever op het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem. "Brussel is een stad waar diversiteit, ambitie en ambiance samenkomen. Laten we hier trotser op zijn en samen bouwen aan de stad die we verdienen”, is de overtuiging van Mathilde.


De kandidaten weerspiegelen een mengeling van ervaring en jeugdig enthousiasme. Zo is Noor Lannoo (plaats 16) op haar 19de een van de jongste kandidaten in deze gemeenteraadsverkiezingen. Voormalig Brussels minister Brigitte Grouwels staat op plaats 46.


Brussels parlementslid en huidig Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Benjamin Dalle duwt de lijst.  “Net zoals het hele Brussels Gewest, kampt stad Brussel met een groot veiligheids-en netheidprobleem. Daarom gaan wij voluit voor een beter bestuurde stad, waar veiligheid, netheid en goede tweetalige dienstverlening een absolute topprioriteit zijn. Bovendien is Brussel veel meer dan alleen de vijfhoek. Er is veel meer aandacht nodig voor de deelgemeenten, zoals Laken, Neder-over-Heembeek en Haren.”


Tristan-David Depré (plaats 25), Steven Lindemans (33) en Willem Theus (39) zijn de andere cd&v-kandidaten op de lijst.

Comments


bottom of page