Hogeschool Odisee opent op haar Brusselse campus een co-working space waar niet alleen personeel maar ook Brusselaars elkaar zullen kunnen ontmoeten. De gloednieuwe samenwerkplek zal op de hoogste verdieping van het T'Serclaesgebouw postvatten en werd gerealiseerd met 236.000 euro subsidies van het Vlaams Brusselfonds. Minister Benjamin Dalle opende de werkplek officieel.
Sinds de coronapandemie ging ook de Brusselse campus van Hogeschool Odisee over naar een nieuwe manier van werken. Het personeel koos er resoluut voor een mix van thuiswerk en naar het kantoor pendelen. Dat zorgt niet alleen voor een nog beter gebalanceerde work-life, maar... tegelijk ook voor kantoorruimtes die soms een hele namiddag leegstaan. Daar wilde Odisee iets aan doen - en meteen wou de hogeschool ook de buurt betrekken.
Co-workplek op hoogste verdieping, naast directie
Enkele kantoorruimtes op de zevende verdieping kregen daarom een metamorfose. Van aparte werkruimtes transformeren ze in een gezellige ontmoetingsplek, voor zowel personeel, studentenvertegenwoordigers als externe organisaties. Iedereen is welkom om op een formele of informele samen aan de slag te gaan.
Op dezelfde verdieping liggen trouwens de kantoren van de directie van de Odisee-hogeschool, de studentenvertegenwoordigers en andere medewerkers. Samenwerkingen liggen dus letterlijk een boogscheut van elkaar verwijderd. "We hopen vooral dat ons worklab de kiem kan leggen voor duurzame relaties, zowel wij met de organisaties maar ook de organisaties onderling," vertelt Greet Raspoet, Directeur Algemeen Beheer.
236.000 euro subsidies
De realisatie van dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de subsidies van het Vlaams Brusselfonds. Het fonds ondersteunt initiatieven rond welzijn, cultuur en onderwijs voor de Vlaamse gemeenschap in onze hoofdstad. Hiermee wordt het worklab van Odisee een nieuwe broedplek; een plek waar samenwerking, verbinding en de uitbouw van het Nederlandstalig gemeenschapsnetwerk centraal staan.
Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle: “Worklab betekent niet alleen een stap voorwaarts in het hybride werken, maar Odisee kiest hiermee als hogeschool resoluut voor samenwerking en ontmoeting. Door ruimte te delen met verschillende organisaties ondersteunt ze ook het gemeenschappelijk project dat er samen kan geschreven worden. We breken hokjes af en brengen diverse doelgroepen en sectoren dichter bij elkaar. Zo werkt Odisee mee aan een ambitieus en beloftevol toekomstverhaal voor Brussel.”
Commentaires