top of page

1000 Brussel

Welke toekomst willen we voor Brussel?

Dàt is de vraag die zich opdringt na meer dan twintig jaar PS-bestuur. Het is hoog tijd om het potentieel van deze prachtige stad beter te benutten. Vuile en onveilige straten? Ze zijn stilaan een gewoonte geworden. Het is tijd om daar verandering in te brengen. Met de lijst Les Engagés - cd&v willen we opnieuw werk maken van een proper en veilig Brussel, met een goed bestuur en toegang tot tweetalige zorg, onderwijs en stadsdiensten voor iedereen.

Wij geloven dat deze stad meer kan. Brussel heeft het potentieel om een voorbeeld te zijn, niet alleen voor toeristen, maar vooral voor zijn eigen inwoners.

Onze ambitie? Een Brussel waar grote evenementen zoals Winterpret en de Zuidfoor hand in hand gaan met het welzijn van de lokale gemeenschap. Een stad waar jongeren net zoveel plaats krijgen in de publieke ruimte als toeristen, en waar iedereen mee kan genieten van een stad die leeft.

Wij willen meer ruimte voor dialoog tussen stadsbestuur en burger, in plaats van het weinig respectvolle eenrichtingsverkeer dat we de voorbije jaren hebben gezien. Het dramatische verloop van de werkzaamheden voor Metro 3, met schrijnende gevolgen voor bewoners en handelaars, is een duidelijk bewijs van hoe het niet moet.

Met de gezamenlijke lijst van cd&v en Les Engagés willen we duidelijk maken dat er een alternatief is. Na decennialang PS-bestuur is het tijd voor verandering. We moeten van Brussel een stad maken die niet alleen geliefd wordt door bezoekers maar vooral door haar eigen inwoners. We moeten van Brussel opnieuw een stad maken die de titel ‘hoofdstad’ waardig is. Een hoofdstad die zorgt voor kwaliteitsvolle basisdienstverlening. Dat is geen kwestie van kunnen, maar een kwestie van durven. Daarom zeggen wij op 13 oktober voluit: het is tijd om Brussel te durven veranderen.

Mathilde_Benjamin_LowRes-32.jpg

Durft u ook? Stem dan op 13 oktober op Les Engagés - cd&v!

bottom of page